August 27, 2011

Balik Kampung

assalamualaikum

hari ni aku balik ke kampung dan singgah di ipoh.

ambil kakak di hospital fatimah yg sdg menjaga baby Zakrul akibat terkena jangkitan kuman di kerongkong.

syian dia.

ok lah now tgh packing baju . BUKU especially.

tahun ni raya kene korban. bukan korban apa. korban masa lah !

bukak sk sudah trial.

raya pertama ,ennjoy. raya k2 duduk rumah diam2. raya k3 di kampung belah emk pulak. so enjoyy lg. raya k4 dan seterusnya sila duduk rumah diamdiam.

sedihh :(

mesti tk dpt byk duit raya. hm tkpe2 azlin. tahun dpn insyaAllah ada lg.

korg tak balik kmpg kea?

kmpg aku mmg 100% kampung. ada sedikit je pembangunan tapi chill ok!

kampung Abah di Chendrong Balai. rindu nk main meriam. we using helmet as a cap.

penah main? tk penah my kampung kite.

mmg happening sbb keluarga belah abah ,70% sepupu laki. smue gile gile.

bile meriam diletupkan mula lah kampung sebelah ajak lawan. HAHA. talak takut. apa susah taruk kabad banyakbanyak. meh aku cucuhhh. ^^

kampung mama pulak di Bagan Datoh.

almost 70% perempuan. penuh dgn barang perempuan, yg laki laki ,tenggelam lah.

di kmpg mama byk main bnga api, mercun roket, bunga api ,roket ,dan mercun gasing.

tidak ada meriam. dan ada pokok kelapa pandan.

tahun ni raya ,Datuk sakit. :(

its ok. we always beside him.

and aku jangkakan memang akan mencetus 3k org datang dalam sehari.

tak percaya?

haha. time Datuk sakit pon 2k org dtg berboyon boyon ke rumah. bibik lah jd mangsa. kami lari p raya. hehe.

2 2 kampung aku JAWA. kehidupan dr segala sudut Jawa tp moden tau nenek I. ade baju kaftan yoo. ngancam habis.

aku cakap sikit2 jawa? hampeh. dgr tu paham le sikit2.

Alhamdulillah. aku dikurniakan keluarga yg bahagia, tak mewah tak miskin, saudara saudara yg baik sgt. supportive.

Terima kasih Dia. :)

#nanti nk hapdate gmbar kampung dan meriam. harus tengokk. he