January 4, 2012

Pelupa

Hai Assalamualaikum. Harini aku tersangatlah boring. Anyway mama masak nasi ayam. Perh. You terbaik,ma! Asal celik mata mesti ada sarapan. Indahnya hidup.. :p
Hari2 aku tinggal sorg kat rumah. Al maklumlah ma abah kerja termasuk kakak aku. Adik menuntut ilmu. Ehem aku? Membebyy buta. Oh poorly..
Yg paling aku menci sekarang. 2 charger aku semua tertinggal kat kampung. Aku rasa aku dh letak dh dalam beg. Bila dh sampai rumah aku nak guna,takde. Haduh. Selalu aku seorg yg cermat. Jarang jaranglah aku yg tertinggal barang. Ale2 abah membebel kat aku. Padehal, Abah pon lupa ha..kan kan? Berus gigi abah.
Yg lawaknya,kami dua tak bawak berus gigi balik kampung. Pehtu paaaw Mak Yon beli berus gigi. Satu 2.60
abah warne biru dan aku pink ! Eh perlu ke?
Haritu aku balik kampung berdua sahaja dgn abah. Takdak org ketiga.
Seronok sikit. Mintak apa semua dapat. Makang nasi ayam kt RnR simpang pulai. Tahu berapa harga? 8 hengget wey. Gila tak gila. Nasi ayam ktm yg banyak melimpah ruah tu pon 4.50. Dunia dunia...
Tapi aku punya pasal abah belikan. Tapi minum air suam. Sadiss. Hehe.
Tapi yg best aku beli waffle. And then abah kata tu bukan waffles, org pangil 'Wapeleey' Gila aku gelak sensorg kt situ.
Ok back to charger. Satu charger nokia lubang besaq. Satu lagi sony eriksonn HD.
Bagus sangat lah tu. Dahla 2jenis charger yg payah nak dapat dari kawan. Hm..nasib betul lah.
Kanda kata takyah beli nanti dia bagi lagi.Kalau takda pinjam kat nasrul.
Dalam hati kata 'huh selamat.......selamat duit aku!'
Aku jarang lah tertinggal benda2 penting tapi pernah tu ada lah. Tak kerap.
Tapi kanda kerap wey! Aku rasa dia sedang dimamah usia. Hehe. Bak kata nasrul dia 'feninnnn!'
baru baru ni. Dia dari pb pehtu meh sini jumpa aku ,sekali check dia tak bawak ic.
Bagus betul lah laki aku ni. Kalau kene tahan polis?
Nanti polis tuduh kau PATI nak? Dahla muka kau seiras iras mat mat negro dgn endon. Kau nak?
Nasrul ,kita geng. Dia peninggg! hee.
Harini ialah hari paling berbahagiaaa buat kakak aku.
Why?
Sebab dia dpat gaji harini. Ok aku dh ckp kat dia nak beg nak jeans.
Maca. mcm lah dia bagi. Aku saja lah mintak. Kot2 hati dia terbukak ke utk menerima permintaan daku. Wuuuu. Sampai termimpi kot aku yg dia dapat gaji. Aku mimpi posmen hantar sampul.
Pehtu aku bukak ade cek. Harge dia RM898. Sbb malam semalam kakak aku ckp kt abah dia dpt cek. Tak dpt cash. Tapi tak sure betulke gaji dia byk tu? haritu dia ckp 2riban je. Eh tak. 2ratus je. Hm sadis. Boleh plak aku mimpi. Apakah petanda beliau mampu utk merealisasikan request aku.
Harap begitu. Bukan duit yg ku pinta,tapi beg dan jeans yg ku mahu. ngeh ngeh.

#Eyka & Eqah-2org yg aku paling rapat. Mereka takdak,aku taktau nak keluar mana. Plkn punya hal.