February 18, 2012

getting worst

Dulu bila bangun pagi ada orang kejut.ucap selamat pagi....hari prmulaan yang menyeronokkan
sekarang bangun pagi buat kerja...hari yang agak 'okay sahaja' tiada lagi selamat pagi.
Dulu kalau tengahari mesti ada org tanya 'dah makan tengahari?' kalau jawab'tak' mesti ada pertanyaan lagi....'kenapa tak makan? makanlah nanti sakit perut siapa susah.......jgk susah.'
sekarang bila tengahari...masing masing makan tak sama waktu...kdg tak makan pun takdak siapa tanya..
Dulu kalau kita merajuk mesti orang tu risau gila....minta maaf beribu kali walaupun kita dah maafkan...
Dulu bila ka merajuk...mesti banyak gila miskol kita kat hpn...banyak gila mesej kita dapat...sampai tak terbaca..semuanya mesej romantis dan kata kata maaf darinya...
Sekarang bila ktia merajuk......em dia merajuk balik..dia marah kita balik sbb merajuk lama2......dia kata tak larat pujuk....kol pun takdah...mesej pun ringkas ringkas tak sampai pun 5 mesej....katanya kita kuat taching pasal benda kecil pun.....itu katanya..
Dulu balik je dari buat sesuatu mesti mesej kita cepat2.....excited nak mesej dgn kita...nak sembang dgn kita...katanya rindu sgt....kadang2 kol...cakap lama lama....waktu sembang mesti dia sweet sangat.....tak pernah cakap kasar langsung dengan kita...tak pernah...lagi jaga hati kita adalah....
Sekarang nak kol pun kene tunggu kita suruh....baru nak kol....bila dalam talian cakap kasar kasar marah marah..katanya dia penat....dah tak sweet macam dulu...sampai buat kita menangis on the phone tapi kita sabar.....kita tak tunjuk langsung kita menangis.sampai kita sendiri suruh dia buat voicesms wlupun dia tak buat....kita rindu je suara dia....sbb kita lama tak jumpa dia...lama.
Dulu bila kita bengang bila kita marah...kita selalu maki maki dia...kesian dia....
sekarang bila kita marah...kita bengang kita dah tak maki dia...tapi kita mintak maaf....sbb kita sayang dia...
Dulu bila nak tidur....kita selalu didodoikan dengan lagu......selamat malam sayang...selamat malam kasih....
sekarang bila kita nak tidur kita cuma dapat ucapan samat malam....aslmkm...
Dulu dalam sehari malah seminggu juga sebulan sangat susah tgk kita bersedih....
sekarang hari hari kita menangis....kita merintih seorang diri...
kenapa........