March 8, 2012

Perkahwinan Abg Alippppp

Hai guyyyys *gelek buntut
aku dah lama tk update blog. bukan lama tk bukak. tapi cume blogwlking aja.
Lagipun i tkda pengikut setia. muka sedih ni.
sememangnya macam selalu kalau aku pergi hadir ke kenduri mana2 aku akan post dgn letak gambar byk2.
sbb aku suka tgk gmbar aku pengantin yang comel lagi menawan tambah elegan.
lagipun kalau kita masuk mana mana blog lain pun,gambar banyak2 mesti kita suka nk tgk. konon stalk la kan. haha kan kan. *angguk angguk
kenduri ni dah lamaaaaa tapi aku baru letak sekarang. lama tu bila? emm
4Mac kot....tak pun 3Mac. ntahla.
pe pe jeala kan.
Abang Ali ba ta...haha abang alip ni anak angkat emak aku. lamo gak membojang tapi masih muda ya.
selalu datang rumah lepak lepak lepas tnsion mengadu masalahla. 
al inlah kisah nya eden tak dpt pergi ke konsert joe brookssss tuu.
acara terpenting jugaklah.
tapi yang aku tertarik terkezut terculture shock sikit tu....k aku over.
perkahwinan kedua belah pihak tak buat 'persandingan'
ala yang duduk atas pelamin. 
senang cerita tak dak pelamin lah.



Seawal 9Pagi aku,mama dan abah gerak kesana. Masjid.....apa ea. tapi dkt changkat jering.
Awak....handsome kan tok kadi. hihiikk
sodapnya dia mengaji.
Abah and the pengantin lelaki.

Family Abg alip
Sewaktu tok kadi membacakan........ala apa ek nama dia. mcm ceramah sikit lah. semua kusyuk dgr termasuk aku. pasal perkahwinan. jantung aku yang dupdapdupdap
"Aku nikahkan dikua sepolan binti sipolan dgn mas kahwinnya seguni beras"
contoh jela!
harga dirahsiakan sebab terlalu mahal. kalah artis mak!
*sebenarnya aku taktahu

ini kali kedua lafaz...sabor jelah bang alip oi. Kami yang tolong ikut sekali dalam hati. hihi

Amboi mama...kemain 

ini Mama jugak!! Mama abang alip! Dia ni kelakar wey....
Kalau dgr dia berceloteh ya allah. pandai buat lawak kot.
perut aku sakit nak gelak je.

apa senyum2 bang alip! lega dhle tu. ekcely wktu ni kakak abg alip bat lawak apa nth.
1keluarga abg alip ni semua kelakor! peramah! 

me and abg alip! aku tinggi dan dia kurang tinggi. maka aku terpaksa mmbongkokkan pinggangku yang ramping..........:P


the fevret picture! Abah punya spek mengalohkan datuk yusopp haslam. Abahla paling hensem in da worldddd! Misai mu tetap didalam hatiku jua poreber!!!

overall perkahwinan ni simple sgt. bajet tak lari. and cara depa leh kahwin pun sgtlah mudah!
Abg alip and his kapel which is Kak Jamilah.
macam budak2. comel!!!
diorang still malu malu taw haritu! hi sweet ja..

ehem ehem. cara i tulis ni tak ke menampokkan i mcm dah gatai nak kahwin je...
hihi
cakap bab kahwin ni kan! tadi pagi ternonton saffiya di tv9 dihatiku poreberrr. tgk tak??
diorang ada buat pasal tajuk 'Kahwin Muda'
Ada kakak tu kan umur 21 dah kahwin. then skrg dia ada 3org anak. yang bestnya family dia support 100% lgpun rancgn parents masing2.kan. Alhamdulillah
dia boleh bahgikan masa utk belajar dan jaga anak. suami dia kerja jauh. wauuuu! mempersona komitmen macamtu. bukan senang taww!
and dia ckp anntara paling seronok bila jalan dgn anak dia. skarang ni dah form1 macam ADIK DENGAN KAKAK! 
hi comel cenggitu. 
apa apa pun sebelum kahwin kena fikir betul betul samada jalan betul atau tak. 
tappi its not impossible kalau guna prinsip
  'Dimana ada kemahuan disitu ada jalan!!!!'
yeyey!
but ikut pendapat masing masing. No offended kay
kbai mwaaaaaah! :-*