April 8, 2012

Matlamat

Hey heyyy!
im back! home sweeet home :)

setelah 2 minggu melenyapkan diri dari kota taiping. lari dari hiruk pikuk kota.
ahak ahak
aku berada di kampung tercinta. kat bagan datoh.
its ok kalau tak tahu tapi korang mesti tahu kalau cakap pasal Menara condong teluk intan?
haaaaa tak jauh. tapi jalan kaki tak sampai lah. memang betul2 kawasan kampung.
ada monyet,tikus, cencurut iaitu adik beradek tikus tapi hidung panjang,semut hitam, kucing,ayam, itik,ahh semua binatang adalah. the best part monyet kat kampung aku suka intai aku. eih menci. mentang aku kiut kan. :P

kenapa aku letak gmbar kaki? nak kaki? kaki aku yang kasut cekelat tu. 
dan gmbar ini diambil ketika aku dan rakan berada di uitm sri iskandar. and unfortunately kasut tu dah jadi lidah biawak sebab bahagian bawah kasut tertanggal. nasiblah waktu tu dah habis pusing ekspo tu and dah dapat banyak info
. dah bukan SELANGKAH KE UITM tapi banyak langkah dah. 

me and eqah

and guess what aku jumpa seorang yang agak pemes. permpuan. betudung. berpakaian sopan.
bukan maria elena bukan lagi FL tapi..takpayahla kan kita nak habaq.
and now aku dah tak suke dia dah. lantok ko. dulu aku minat gila2 kat dia dan skrg uppss soryy dah menci.
kenapa? -em adalah. biasalah manusia. 
di alam online ni semuanya indah2 belaka hakikatnya annoying and perasan sangat....... 

ok back to the storyy yeah
awak awak tgk tak tv3 sebentar tadi fasal Amalina che bakri. the top one student in Msia suatu ketika dulu.
and sekarang dia dalam tahun4 di university Of Edinburgh. the proud one is my older sister which is Kak Im
was studying in the same u with her. but different course.
i baru tahu tadi??
haa dah lama lah tahu. tapi sesaja nak cerita kat blog. so no hate :)

Look at this!
one day!!!

momma pls ajak i sekali kalau nak pergi edinburgh. itew teringin sangat gi cekotlen. k ma.

okay start. 
teringin sangat belajar di luar negara. ohh absolutely best tapi banyak cabaran. kan!
aku dah follow ramai bloggers yang belajar di luar negara. contoh Nabil Aizat , Farah Lee ,Syireen Saari , Indah Nada and ramai lagi. eh FL pun samakan.
diorang rajin cerita bila mereka travel ke sana sini. and its totally awesome! teringin teringin!
nak jugak!

and siapa kata nak blaja obersea kena ambil medik!?? siapa?
buktinya my sister sendiri bukan medik tapi engineering
my aunt blajar dkt Amsterdam Australia dalam bidang akaun!
and my uncle ada blajar kt Korea dalam engineering!
haaaa......tak mustahil kan bidang apa.
asalkan kita punya matlamat.
bukan senang MENJADI TERBAIK DI KALANGAN YANG TERBAIK

bukan jugak susah nak jadi susah dan tak senang nak jadi senang. 
hakikatnya usaha! jyeah! cayok aling! u can do it.Leggo
tentukan bidang and be the best beat the rest! awww