November 24, 2015

Palace Of Golden Horses Hotel review

Aslmkm hi!

So tonight tiba2 ada itu mood rajin nak tulis.
Alasan benar: aku xrasa nk cerita kat org.

Tghari td baru je balik dari Hotel Palace of Golden Horses terletak di Seri Kembangan,KL. Sy just following my uncle attend his meeting there.

Sampai je sana terus masuk bilik 8095 & aku xpasti whether deluxe or else.
Tapi buka je sliding door ke balcony ampun the views so cantik & peaceful wpun bawah dia boleh nampak hiruk pikuk kereta lalu tol.

About 5pm kak im & my cousin just arrived then kami terus ke cafe bwh which is Carousel. Mula niat nk teman je sbb just having nandos for lunch wktu pergi catshow before..di Gamuda walk. All ze cats are too die for!!

Kami terpaksa order alacarte as buffet siAp around 6.30pm. Aku ordered pasta, Kak im nasi goreng Kampung & syahmi fish & chips.

Bila masuk je cafe ni semua tgh sibuk prepare buffet. No welcoming! No smile! Bila tanya apa "soup of the Day" tu pun thegeh tye dkt Dapur. Lambat sgt.... Even mnuman pon x sampai lagi about 40 minit kami tunggu. Kami order iced mocha, iced latte & iced milk. Apabenda tah yg lambatnya....

Syahmi dh lapar sgt...jd aku jerit. & that time ada manager & bbrapa org kt kaunter byr (dktje dgn meja kiteorg)
Aku jerit dkt maybe Philippines waiter (xfhm melayu) "Check order skrg! Dah lama Tunggu!! Air pun x sampai lagi ni!!"

Yang gelak2 dkt kaunter terdiam...& guess what...terus sampai Makanan & Air!

Kak im ckp dia dh byk kali dgr loceng dah siap..tp nobody hantar mknn tu. Semua layan x layan. Berasap sgt aku time ni... Pantang...mknn lambat..harga mahal tp servis kenala berpatutan dgn apa kita byr. Kan?

My pasta was Okay & I dont like scallop. So kak im habiskan.. Sambil cuit fish & chips Syahmi Papp! Aku jumpa Rambut bergulung2 dlm Fries!

What the....? Terus aku panggil waiter. Dia panggil manager..lame jgk. Manager dtg dgn selamber bdk tya.. "mana ya Rambut?"

Aku tunjuk..lpstu dia ambil sampel tu bawa ke dapur. Then Terus Senyap!!
Maksud aku...takde apa2 tindakan.. Even say sorry...

Ok time ni aku mmg Hold je kemarahan aku sbb Syahmi pun lpr dia habiskan je fries.

Air2 mmg xsedap lgsg!!! Mocha rasa pelik. Latte rasa pelik! Aku xtahula dia letak apa..xpon gune 3in1. Kecuali susu. Mgkin dia g perah susu ladang Kuda kt dpn hotel tu yg berzaman bru hantar...

Waktu nk byr...aku sruh panggil Manager. Tp yg manager lain yg ambil rambut td. Aku perli baekkkk punyala.

Aku tnye apa tindakan dia bila tahu rambut ada kt mknn u served?
Dia jwb dia dh suruh pekerja dia hntr baru..
Aku "kenapa tak make sure pekerja u buat as u suruh? Waiter layan tak layan! Ni hotel 5 bintangkan. Sepatutnya mcm 5 bintanglah kan?! Cakap Sorry pon tak? Apelah korang ni"

Lpstu dia say sorry byk kali..muka bdk yg jaga kaunter tu mmg dh strez. Laki melayu.

Malamtu mkn buffet situ jgk...the Foods were okay..tp jumpe lg la manager yg aku marahtu tp dia senyumjelah.. Aku pun okay je. Well..alingkan. Drama haruslah!

Esok paginya weols breakfast buffet lagi kt situ. Makanan pon okay jgk cumanya aku pelik.. Kuih2 tradisional melayu dia tak letak time Breakfast tp dia ltk waktu Dinner. Isn't weird? Ke nk leftover high tea?

Esoknya aku teman Syazana pergi swimming dkt pool. Bg aku pool dia mcm 2 bintang punya hotel. Dgn lantai luar pools penuh Lumut. Nasib air nampak bersih.. Lifeguards pon xjaga sgt I means..mcm berbeza sgt sgt sgt dgn hotel 5 stars lain cs aku pernah jumpe lg better drpd this palace Of Golden Horses. Nama je Gah!

The sad part bila malam u couldnt do any activities cthnya jalan2 dkt Pool or Tasik dia yg besaaaar tu sbb xde lampu xde tarikan apa2.. Management patutnye buatla walking path around that lake atleast. Ltk chandelier ke kan hahaha.. Xfun lgsg!

The conclusion is mmg sadis.. Bilik je best. Bilik kasi 2 bintang.
Mknn kasi 1/2 bintang sbb waiter nepal tu kasi senyuman wktu serve air mineral.
Overall 1 bintang!